Colectia de poze arheologie.3xforum.ro
Total 20 poze.


 
din 8 ianuarie, la fundatia calea victoriei se va desfasura atelierul marilor cu catalin pavel.Din 8 ianuarie, la Fundatia Calea Victoriei se va desfasura atelierul "Arheologia marilor civilizatii", cu Catalin Pavel. Atelierul va avea 5 intalniri, programate saptamanal, vineri, de la ora 19.00. Costul intregului curs este de 150 de lei si 120 de lei pentru elevi/studenti/masteranzi. Se pot face inscrieri la contact@victoriei.ro Iata temele celor cinci intalniri: 1. Mesopotamia: istoria civilizatiei incepe pe pamintul dintre Eufrat si Tigru si e scrisa de sumerieni si akkadieni, apoi de Babilon si Asiria 2. Egiptul: tarimul faraonilor poarta urmele, vechi de cinci mii de ani, ale tuturor formelor culturale care definesc aventura europeana 3. Grecia: patria artei si arhitecturii care au influentat decisiv evolutia artistica a Europei 4. Roma: imperiul mediteranean ale carui urme arheologice se gasesc in aproape toate tarile vechiului continent 5. Civilizatiile precolumbiene: din Mexic pina la vest de Anzi ruinele imperiilor din Lumea Noua vorbesc despre o cultura pe cit de straina de spiritul european, pe atit de bogata
11.12.200918.6KB
se pare ca fost sparta de ca obiectele au fost gasite in peretele santului, la o adancime constantaSe pare ca fost sparta de excavator... mentionez ca obiectele au fost gasite in peretele santului, la o adancime constanta aprox de 1 m, sau pe fundul acestuia, santul fiind sapat cu un exacavator. Am raportat la CIMEC printr-un mail dar nu am primit nici un raspuns.
09.09.200923.7KB
canal de aductiune a xiv vestigii la tragovisteCanal de aductiune a apei-secolul XIV
04.10.200762.2KB
iată şi pe celei de a treia ridicare a imperiului google earthIată şi pe hărţile celei de a treia ridicare militară a Imperiului Austro-Ungar
05.08.200988KB

 
stie cineva ce este ?...continuare
03.06.200932.4KB
in cadrul zilelor culturii germane, luni, 2 noiembrie, de la orele 18:30, va avea loc la galeriaIn cadrul Zilelor Culturii Germane, luni, 2 noiembrie, de la orele 18:30, va avea loc la Galeria Dalles o conferinta sustinuta de prof. Svend Hansen, seful Sectiei Eurasia a Institutului German de Arheologie, prezentand istoria si activitatea Institutului, in special a Sectiei Eurasia, precum si un raport despre evolutia sapaturilor arheologice de la Pietrele, efectuate in colaborare cu Institutul de Arheologie “Vasile Parvan”. Cercetarile de la Pietrele, proiectul celor doua institute de arheologie, roman si german, au inceput in 2004 si sunt finantate de Deutsche Forschungsgemeinschaft (Fundatia Germana de Cercetare) si, partial, de Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National. Gandit sa dureze 10 ani, el va fi prelungit cu inca un an, pana in 2013, conform declaratiei dlui. prof. Hansen. Intrarea este libera, mai multe informatii puteti gasi
02.11.200925.9KB
in ultimele saptamani au aparut pe diverse site-uri opinii care pun in legatura ringul de laIn ultimele saptamani au aparut pe diverse site-uri opinii care pun in legatura ringul de la Cornesti (Jadani) cu mormantul lui regelui hun Attila. Nu ar fi rau! insa tipul asta de strutura nu cred sa aibe legatura cu mormintele de tip "ring tombs" acestea sunt mult mai mici, structura de la Cornesti arata ca este o asezare de tip "ring" insa din pacate nu o dateaza nimeni clar, mai trist decat atat ea nu apare pe nici o lista de patrimoniu in Romania ca rezervatie arheologica... Pe una din hartile de epoca ale zonei apare acesta structura, insa la vremea aceea a fost interpretata ca "santuri romane" (vezi foto atasat), apartenenta la lumea romana fiind fantezista la fel ca alte descoperiri banatene, ex. ceramica de tip Foeni. Nu ca apartenenta la lumea romana nu ar convenii Universitatii de Vest, Prietenii stiu de ce :) insa lucrurile ar trebui deplin clarificate, in moment ne cam facem de ras cu daco-romanii din Banat prin Europa.:nebun:
27.07.200648.4KB
... and stie cineva ce este ?... and
03.06.200938KB

 
buna.
 am gasit zilele trecute o cruce ingropata in pamant in curtea unei persoane din in comunaBuna. Am gasit zilele trecute o cruce ingropata in pamant in curtea unei persoane din in comuna Copaceni de langa bucuresti. Stie cineva din ce perioada este si ce scrie pe ea (eu am observat un INRI - asa cred - si in partea de sus a ei "IX" ? Din gravurile de pe ia se observa ca are ceva sute -zeci ani buni, sau e a vreunui cult. Multumesc.
12.07.200940.5KB
salut. am gasit acu cativa ani doua  Salut. Am gasit acu cativa ani doua "pietre" ciudate pe albia paraului Ciceu Mihaiesti (jud. Bistrita Nasaud) in timp ce adunam piatra de rau pt o fundatie. Erau doua bucati: una "intreaga"(a disparut din curtea bunicilor) si una pe care o am si in prezent dar este "incompleta" as vrea sa stiu ce e sau daca are legatura cu trecutul :)
03.06.200935.1KB
salutare, pe un camp, langa bolintin vale jud giurgiu, pe langa niste maldare de pamant, rezultateSalutare, Plimbandu-ma pe un camp, langa Bolintin Vale jud Giurgiu, pe langa niste maldare de pamant, rezultate in urma unor sapaturi pentru ingroparea unei tevi de gaze am gasit astea:
09.09.200925.6KB
cutite din piatra? 
cateva din obiectele care le-am gasit au un fel de ciment alb, ca un fel deCutite din piatra? Cateva din obiectele care le-am gasit au un fel de ciment alb, ca un fel de var... lipit.
09.09.200919.2KB

 
canal de aductiune a apei din secolul xiv. vestigii la tragovisteCanal de aductiune a apei din secolul XIV.
04.10.200765.7KB
salutare, ma ajuta si pe mine cineva sa identific o amfora pe care o am de ceva ani buni si care dinSalutare, ma ajuta si pe mine cineva sa identific o amfora pe care o am de ceva ani buni si care din relatarile tatalui meu a fost "pescuita" de pe fundul unei marii, este intr-o stare foarte buna , apare si o inscriptie pe unul din manere dar abea ca se mai intelege ceva. Multumesc frumos. astept un raspuns de la voi.
25.02.201254.6KB
mult timp m-am intrebat ce poate fi, dar am gasit ceva asemanator in ciorba :) probabil e de la oMult timp m-am intrebat ce poate fi, dar am gasit ceva asemanator in ciorba :) probabil e de la o pasare.
09.09.200921.2KB
in aceste zile a aparut volumul vii din seria In aceste zile a aparut volumul VII din seria "Histria", "Zona sacra din epoca greaca", editat de Académie des Inscription et Belles-Lettres a Institutului Frantei si Institutul de Arheologie "Vasile Parvan" al Academiei Romane. Lucrarea este coordonata de Petre Alexandrescu in colaborare cu Alexandru Avram, Maria Alexandrescu Vianu, Albert Baltres, Iulian Birzanescu, Niculae Conovici, Pierre Dupont, Cristina Georgescu, Mihai Macarescu si Konrad Zimmermann. L-am rugat pe Domnul Alexandru Vulpe, membru corespondent al Academiei Romane, directorul Institutului de Arheologie "Vasile Parvan" al Academiei Romane sa ne vorbeasca despre importanta stiintifica a acestui adevarat eveniment editorial. "Lucrarea de o importanta stiintifica deosebita cuprinde rezultatele cercetarilor arheologice dintre anii 1915-1989 si prezinta un sector ce nu a fost distrus decat intr-o mica parte de constructiile ulterioare si unde s-a putut urmari civilizatia greaca inainte de ocupatia romana, incepand de la sfarsitul sec. VII iH. Aici s-au dezvelit mai multe temple, unele suprapuse cum sunt, de pilda, templul Afroditei, al lui Zeus, unul dedicat Zeului Mare (Theos Megas) si al unei zeitati foarte adorate la Histria, Apollo Tamaduitorul. Toate dezvaluie elemente semnificative pentru viata religioasa din Histria intre secolul VI iH-I. Sa mai adaug ca seria "Histria" a fost initiata de Vasile Parvan si actualul volum este rezultatul muncii de o viata a lui Petre Alexandrescu si a colaboratorilor sai". sursa:
23.07.200618.5KB

 
pare a fi un os dintr-un deget... stie cineva ce este ?Pare a fi un os dintr-un deget...
09.09.200924.9KB
canal de aductiune a xiv vestigii la tragovisteCanal de aductiune a apei-secolul XIV
04.10.200767.5KB
are doar 5-6 cm, pare a fi un ciob, dar are gauri stie cineva ce este ?are doar 5-6 cm, pare a fi un ciob, dar are gauri
09.09.200939.7KB
mai multe dintre obiectele gasite stie cineva ce este ?Mai multe dintre obiectele gasite
09.09.200935KB